Оливкове дерево, d 16-3

Оливкове дерево, d 16-3

В наявності
Вік: 12 років
Висота: 28 см
Розмір горшку: 16 см
2 200 грн
КУПИТИ
Оливкове дерево, d 16-3
 
Оливкове дерево, d 16-3
 

Оливка європейська, 13 років

лат. Olea europaea 

Європейська олива належить до сімейства Oleaceae. Вид оливки культивують у багатьох місцях, природним середовищем вважають усі країни Середземноморського узбережжя, Аргентина, Саудівська Аравія, Ява, Каліфорнія і Бермудські острови. Плоди – оливки, мають важливе сільськогосподарське значення в Середземноморському регіоні, адже є джерелом оливкової олії, важливої складової середземноморської кухні.

Оливка європейська – це вічнозелене дерево або чагарник, природним середовищем якого вважають Середземномор'я, Африканські країни та країни Азії. Це коротке, приосадкувате деревце, яке досягає 8-15 м заввишки. Листя у оливки має сріблясто-зелене забарвлення, довгасте, довжиною 4-10 см. Стовбур оливки зазвичай незвичайної скрученої форми, тому ці дерева – хороший матеріал для ямадорі бонсай.

Цвітіння оливок дуже рясне, з великою кількістю пилку, квітки дрібні, білі, зібрані в грона-кисті.

Плід – невелика, довгаста ягода з кісточкою всередині, завдовжки 1-2,5 см. Плоди оливки починають збирати на різних стадіях дозрівання. Збирають як зелені оливки, так і дозрілі плоди, коли стають фіолетовими. Консервовані чорні оливки часто штучно затемняють задля покращення зовнішнього вигляду, додаючи хімічний глюконат заліза.

Оливкові дерева, що ростуть у гаях навколо Середземного моря, вважають довгожителями; деякі дерева живуть тисячі років. Вік одного оливкового дерева, що зростає на острові Бріоні в Хорватії, становить близько 1600 років. Відомо, що саме це дерево досі дає близько 30 кг плодів на рік, які перероблюють на оливкову олію.

Оливкове дерево на заході Афін, назване «Оливкове дерево Платона», вважають залишком гаю, де знаходилась Академія Платона, що становить приблизно 2400 років Оливку європейську вирощують насамперед із метою отримання оливкової олії, а також цілих плодів. Близько 90% всіх зібраних маслин переробляють на олію, і тільки 10% використовують для вживання в цілісному вигляді.

Столові оливки класифікують на три групи, залежно від ступеня стиглості, досягнутого під час збирання врожаю:

1. Зелені оливки збирають тоді, коли вони досягають повного розміру, до початку циклу дозрівання. Колір плодів зазвичай відтінків від зеленого до жовтого.

2. Напівстиглі оливки збирають тоді, коли колір починає змінюватися від зеленого до червоного або коричневого. На цій стадії забарвлена тільки шкірка плоду, м'якоть ще не пігментована, на відміну від м'якоті стиглих оливок.

3. Чорні оливки або стиглі збирають тоді, коли вони повністю дозрівають. Плоди трапляються в різних відтінках від фіолетового до коричневого і чорного.

Оливкова деревина дуже тверда, зерниста, цінна довговічністю, кольором, має високу температуру горіння. Оливкова деревина та її продукти досить дорогі, адже плоди дерева комерційно важливі і ростуть повільно, а також рослина відносно невеликих розмірів.


Важливо про наші бонсай

Це ексклюзивний бонсай, виконаний майстром в одному екземплярі.

Фото на сайті повністю відображає реальний вигляд дерева, яке Ви можете купити у теплиці Клубу бонсай, замовивши на сайті або телефоном. Ми завжди радимо за можливості приїжджати до нас для того, щоб обрати саме своє дерево бонсай наживо, тому що навіть найкраще фото не передає реальної краси рослини.